Patatesler İçin Soğuk Oda

Soğuk Hava Deposu birçok meyve ve sebzenin korunmasında ve yıl içerisinde satışının devam edilebilmesine yardımcı olmaktadır. Bunlar arasında en önemli sayılan gıda ürünlerinden bir tanesi de patateslerdir. Patatesler ülkemizde Ağustos ve Kasım aylarında tamamen hasat alınmış olunan ürünlerdir.

Ancak yıl içerisinde de tüketimin devam edilebilmesi adına patateslerin çok iyi derecelerde özenle korunabilmesi ve zamanla piyasaya sürülebilmesi gerekmektedir. Bu sayede de halk ihtiyacını düzenli bir şekilde karşılayabilmektedir. Lakin patates Soğuk Hava Deposu olmadan saklanabilecek bir ürün değildir.

Çünkü patatesler solunum yolu ile ısı üretmeyi başarırken buharlaşma yoluyla da nem kaybeden ürünler arasında yer almaktadır. Bu sebepten dolayı da ferment oluşum başlamaktadır. Ferment oluşumun hızlanması sonucu da patateslerde filizlenme meydana gelmektedir. Ancak soğutma cihazları sayesinde bu durumun önüne geçilmekte patateslerin cinslerine göre soğutulma işlemleri uygulanmaktadır.

Özellikle tohumluk patatesler ayrı bir alanda soğutulmaktadır. Çünkü tohumluk patatesler 2-4 derece arası soğutulurken diğer tür patatesler 4-10 derece arası soğutulmaktadır. Gıda ürünlerini doğru fermantasyonlar ile saklayabilmek adına soğuk oda sistemleri ne sahip olmak gerekmektedir.

Soğuk Oda içerisine alınan patatesler 4 farklı aşamadan geçerek halkın kullanımına sunulmaktadır. İlki hasat yaralarının giderilmesi için görülen tedavi sürecini kapsamaktadır. Bu süreci soğutma,  dinlenme ve uyanma süreci takip ederek Soğuk Hava Deposu içerisinde muhafaza edilmekte ve sonrasında halka sunulmaktadır.

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı