Soğuk hava depoları panel montajı nasıl yapılır

Bugünkü konumuz soğuk hava depo panel montajında yapılan hataları.
 
Bilindiği üzere bir ısıyı bir yerde tutmak için yalıtım önemlidir. Soğuk hava depolarında  ısıyı tutmak için en ideal çözüm sandviç panel yöntemidir. Sandviç paneller standart  gençlikte olup uzunlukları istenilen ebatta kullanılabilir.
 
Bir soğuk oda yapmak için soğuk oda zemin paneli, soğuk oda duvar paneli, soğuk oda tavan paneli, soğuk oda kapısı ve soğutma cihazına ihtiyaç vardır. Bunların montajı için ise soğuk oda metal aksesuar, Poliüretan Köpük vida Perçin ve el takımlarına ihtiyaç vardır.
 
Bugünkü konumuz da zemin ve zemin montajını asıl yaparız onu  inceleyeceğiz. Öncelikle soğuk oda kuracağımız alanın düz olması gerekmektedir. Alan temizliğimizi yaparak soğuk oda ölçülerinize göre zemin aksesuarlarınızı zemine yardımı ile vidalıyoruz zemine atacağımız vidalar en az 5 santim uzunluğunda olmalı ve 30 santim aralıklarla atılmalıdır.
 
İlk olarak en arka sağ veya sol köşede köşe birleştirerek montajımız a başlıyoruz. Her iki panelde birleşme esnasında birbirlerine 5 santim girmelidir ve bu arayada  poliüretan maddesini çok iyi şekilde uygulayarak soğuk oda panelleri teraziye alıp iç köşe aksesuarı perçin le her iki paneli birleştirmeli perçinler 30 santim aralıklı simetrik olmalıdır, Duvar panelinin zemine gelen bölümü oda içinde kalan yeri en az 8 santim sacı kesip alınmalıdır. Biz buna ısı köprüsü adını vermekteyiz Bunun amacı ısıyı transferi kesmek ısıyı  oda içerisinde tutmaktır. Her iki panel birbirine kilitlenirken araya mutlaka donmaz silikon çekilmelidir.
 
Duvarlar bittikten sonra soğuk oda zemin panelleri döşenmeli ve soğuk oda zemin panelleri arasına birleşme noktalarında donmaz silikon çekilmelidir. Duvar ile soğuk oda zemin paneli arasına Poliüretan Köpük sıkılarak dolgu yapılmalı köşe iç aksesuar ile kapatılarak perçinlenmelidir.
 
Bir dahaki konumuzda diğer detaylardan bahsedeceğiz bizi takip etmeye devam edin saygılarımızla...

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı