Soğuk Oda Kapısı, Menteşeli Mi? Sürgülü Mü?

Soğuk Oda kapı çeşitlerinden bir önceki yazımızda bahsetmiştik. Altı çeşit bulunan soğuk oda kapıları arasında en çok tercih edilen iki kapı türü vardır. Bunların başında menteşeli oda kapıları ardından da sürgülü soğuk oda kapıları gelmektedir.  Menteşeli kapı çarpma kilitlerine sahip olmasından dolayı en hızlı açılıp kapanan kapı çeşitlerinden olduğu için en çok soğuk oda sistemleri nde tercih edilmektedir.

Sürgülü kapıda yine aynı koruma özelliklerine sahip olmasına nazaran alandan tasarruf etmek isteyen insanlar için tercih edilmektedir. İkisinin birbirinden ayrılan en önemli noktası burasıdır. Aynı koruma gücünü sağlamalarına rağmen biri içe veya dışa doğru açılırken diğeri sürgü yöntemiyle açılmaktadır. Sürgü yönteminde uzun süreli kapının açık kalması odanın soğukluk derecesini değiştireceğini de unutmamak lazım. Soğutma cihazları için alanınızda uygunluk varsa en çok tercih edilen menteşeli soğuk oda kapılarını kullanmanızı tavsiye ederiz.

Ürünleriniz her zaman aynı derecelerde sabit kalacaktır. Ancak tabi ki ürün sirkülasyon sürecinizde kapı seçimi çok önemli etken durumlar arasında yer almaktadır. Sürekli ürün alış verişinin olacağı depolar da daha farklı kapı çeşitlerini kullanmanız, sirkülasyon süreçlerini hesap ederek soğuk oda kapılarını satın alacağınız yerlerle bu durumu istişare etmeniz hem ürünlerinizin daha iyi korunabilmesine fayda sağlayabileceği gibi aynı zamanda gereksiz masraf yapmanıza sebep olmayacaktır.

 

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı