Gıda İçin Soğuk Depo Nasıl Doğru Kullanılır

KESKİNSO nun üretmiş olduğu soğuk hava deposu çeşitli işletmeler tarafından kullanılan endüstrilerde . Bunlar şunlardır yiyecek ve içecek üretimi , gıda ve içecek perakende yanı sıra otel ve restoran sektörü.
 
Deneyimli ekibimiz, işletmenizde yiyecekler için soğuk depolamayı doğru şekilde kullanmanıza yardımcı olacak birkaç ipucu hazırladı. Bir soğuk depolama çözümü kurduktan sonra, üniteden mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için onu doğru şekilde kullanmanız zorunludur.
 
Optimum Depolama Sıcaklıklarını Kontrol Edin
İster bir tür yiyecek ister birçok farklı türde saklayın, et, meyve ve sebzelerin bazen farklı sıcaklıklarda depolanması gerektiğini hatırlamakta fayda var.
 
Ürünlerinizin saklanabileceği ideal sıcaklıkları öğrenin ve soğuk oda nızın ayarlarını buna göre yapın. Stokunuzu optimum sıcaklıkta saklamak, kalitesinin mümkün olduğu kadar uzun süre korunmasını sağlayacaktır.
 
Ünitenizi Temiz Tutun
Soğuk hava deponuzu temiz tutmanız önemlidir. Kir ve toz yalnızca içinde sakladığınız eşyalar için kötü değildir, aynı zamanda birikmelerine izin verilirse, ünitenize zarar verebileceği gibi verimliliğini de azaltabilir.
 
Soğuk odanızı temiz tuttuğunuzdan ve herhangi bir hasarı mümkün olan en kısa sürede bakım ekibimize bildirdiğinizden emin olun . Kırık paneller veya soğuk oda parçaları , odanın verimliliği ve genel performansı üzerinde çok büyük, olumsuz bir etkiye sahip olacaktır.
 
Stok Rotasyonunu Düşünün
Stoklarınızın ne zaman geçerliliğini yitireceğini takip edin. Yakında kullanılması gereken şeyleri raflarınızın önüne taşıyın ve son kullanma tarihi daha geç olan taze ürünleri ünitenin arkasına ekleyin. Önce kullanılması gereken öğeler daha sonra pişirilmek veya bir tarife dahil edilmek üzere seçilecektir. Stok rotasyonu, israfı önlemenin harika bir yoludur.
 
Depolamanızı Düzenleyin
Kirlenmeyi önlemek için çiğ ve pişmiş ürünlerin asla soğuk odanızda yan yana veya yan yana yerleştirilmemesi zorunludur . Her zaman ayrı tutun. Ayrıca farklı etleri ve çiğ ve pişmiş etleri birbiri ardına işlemekten de kaçınmalısınız.
 
Soğuk hava deponuzun ayrı bölümlerine et, meyve ve sebzeleri koymalısınız. Yapmazsanız eşyalarınızın bozulma olasılığını artırırsınız.
 
Her konuda soğuk oda nız  ile ilgili sorunlarınız için KESKİNSO ile iletişime geçin.
Soğuk odanızı yiyecek depolamak için nasıl doğru şekilde kullanacağınızı ekibimizle görüşmek isterseniz, 0216 311 46 57 numaralı telefondan bizi arayabilirsiniz  .   
info@keskinso.com  adersinden bize yazabilir her türlü soru ve sorunuzu yanıtlayabilir ve ihtiyacınız olan diğer bilgileri size sağlayabiliriz.
 

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı