Soğuk oda kullanma teknikleri.

Soğuk oda kullanma teknikleri.

Doğru bir soğuk oda nasıl kullanılır yaptığımız hatalar nelerdir onları bir kontrol edelim.

Soğuk oda kullanırken doğru bildiğimiz çok yanlışları yapıyoruz. bu da bize hem enerji kaybı hem de ürünlerin bozulmasına neden olmaktadır.

 

1-En önemli konu soğuk oda  içerisinde mutlaka raf sistemi kullanmalıyız.

Bu hem ürünlerin daha iyi soğuması açısından hem de ürünlerin istiflenerek daha az yer kaplamasını ve aynı zamanda da yeni ürünü arkaya eski ürünü öne alarak ürünlerin tarihlerini dolmadan kullanılmasına olanak sağlar.

2- Diğer bir konu ise soğuk oda içerisinde girdiğinizde Soğuk oda kapısı uzun süre açık tutmak içeride evaparatörün buzlanmasına neden olduğu gibi soğutma sisteminin devre dışı kalmasına ve ürünlerin bozulmasının nedeni olmaktadır.

bunun için en önemli çözüm  mutlaka akıttı da soğuk oda PVC perde sistemi kullanmalıyız.

kapıyı uzun süre açık tutmamalıyız Eğer içeride işimiz çoksa soğutma sistemini kapatıp içeride yapacağımız işleri yapıp Kapıyı kapatıp soğutma sistemini açmalıyız.

3- Soğuk oda kullanırken yapmadığımız bir kural ise soğuk odamızın günlük haftalık ve aylık bakımlarının 6 ayda bir de genel Bakımlarını yapmadığımızdan dolayı soğuk odamızın ileride karşılaşacağı büyük arızaları önleyemiyoruz.

mutlaka günlük soğuk Odamızı gözle sağını solunu içerisini ve motor kısmını kontrol etmemiz gerekiyor.

Bunlardan en önemlileri  soğuk oda kapısı iyi kapanıyor mu contalarda deparma olma ihtimali var mı.

içeride evaporatörde buzlanma var mı  fanlarda ses var mı titreme var mı soğutma grubunda ses titreme veya yağlanma gibi gözle görülen bir durum var mı Bunları kontrol etmeliyiz.

4- Soğuk oda temizliğini nasıl yapmalıyız  Bir diğer konu soğuk oda temizliği bunu mutlaka günlük haftalık aylık gözle yapmalıyız.

devamında ise Haftada bir gün soğuk oda temizliği tütün ve paspas yaparak yapmalıyız.

Soğuk oda temizliğinde direkt su kullanmayınız bir kovaya yapacağınız köpüklü ılık su ile duvar ve tavanların genel temizliği bezle yapılır.

Zeminde ise temizlik paspas yardımı ile hafif ıslak şekilde silerek temizlemeli mutlaka kuru bez ile duvar tavan ve zemini arındırmalıyız.

Buna mutlaka dikkat edin. Duvar ve zeminleri yıkayacağınız su ile zemin altında kalan su  birikeceğinden bu bakteri oluşumunu ve pis kokuyu artıracaktır asla ve asla sulu temizlik yapmayınız deterjanla nemli bezlerle temizliği yaparak kuru bezle mutlaka kurulayın.. 

 

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı