Soğuk Oda Çalışanlara 4 önemli uyarı

Soğuk odalarda veya endüstriyel soğutucularda çalışmak rahatsız edici olabilir. Bariz soğutma faktörü iş verimliliğini ve performansını etkileyebilir ve ayrıca soğuk stresi gibi bazı potansiyel sağlık riskleri de vardır.

Soğuk stres vücudun hem fiziksel hem de zihinsel sağlığı potansiyel olarak etkileyen aşırı düşük sıcaklıklara cevabıdır. Hipotermi, donma, hendek ayağı ve chilblains gibi soğuk algınlığı ile ilgili farklı sağlık sorunları sağlığınıza zarar verebilir ve ciddi bir etkiye neden olabilir.

İşveren olarak, çalışanlarınızın güvenliğini düşünmek her zaman birinci önceliğiniz olmalıdır. Çalışanlarınıza hatırlatmak için bazı önemli noktalar şunlardır:

Keskinso soğutma olarak değerlerimiz olan insan sağlığı her şeyden önemlidir.

Amacımız çalışan emektarlarımızın hem sağlığını korumak hemde onlara bu konuda yol göstermek bizim görevlerimizden dir bilinci içinde bu makale yi paylaşıyoruz umarım faydalı olacaktır.

 

1 - Uygun ve uygun kıyafetler giyin

Onlara nasıl düzgün ve uygun bir şekilde donatılmış olmaları gerektiğini hatırlatarak, ilk koruma hattını zaten sağlıyorsunuz. Kıyafetler, çalışma sırasındaki ısı ve ter miktarını düzenlemek için iş tasarımıyla birlikte sıcaklık seviyesine ve aktivite süresine uyacak şekilde doğru seçilmelidir.

2 - Kafeinli içeceklerden kaçının

Yani, soğuk bir yerdesiniz ve düşünebileceğiniz ilk şey hoş bir sıcak içecek. Kahve veya çay yerine, ılık su, çorba veya sıcak kakao gibi diğer sıcak sıvıları içmeyi deneyin. Kahve ve çay, diüretik olarak işlev gören ve dehidrasyona neden olabilecek kafein içerir. Ayrıca cildin yüzeyindeki kan akışını arttırır ve bu vücut ısısı kaybını artırabilir.

3 - Yeterli molalar verin

Kötü çalışma koşulları daha düşük iş verimliliğine yol açabilir. Vücudumuz aşırı sıcaklıklara uyum sağlayabilir ancak tam kapasitesine uygun olarak çalışmaz. Dikkatle değerlendirilen yeterli molalar verin ve belirleyin. Soğuk oda alanlarında normal çalışma süresi 50 dakikadır ve bunu 10 dakikalık dinlenme süresi takip etmelidir.

4 - Güvenli çalışma uygulamalarını takip edin

Çalışanlarınızı önceden soğukta çalışma konusunda eğitmek, sağlık risklerini ve hatta kazaları önleyebilecekleri şekilde adapte olmalarına yardımcı olacaktır. En iyi uygulamalar sigara içme kısıtlamalarını ve daha fazlasını içerir.

Bu hatırlatma sadece çalışanlarınıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda onları soğuk ortamlardan kaynaklanan ciddi sağlık tehditlerinden de koruyabilir. Bu nedenle, ister dışarıdaki soğuk bir ortamda ya da soğutulmuş bir endüstriyel soğutucuda çalışıyor olsunlar, düşük sıcaklıkta çalışmaya uygun olduklarından emin olmak için sağlıklarının uygun şekilde değerlendirilmesini sağlamanız en iyisidir.

 

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı