Soğuk Odanızı Doğru Temizlik İçin 8 İpucu

SOĞUK ODA PANELLERİ NASIL TEMİZLENİR?
 
Soğuk odalar yiyecek ve içecekleri saklayabileceğiniz ve işleyebileceğiniz yerlerdir. Sonuç olarak, soğuk bir oda çok hızlı bir şekilde kirlenme ve bakteriler tarafından kirlenme eğilimindedir. Çoğu durumda, soğuk odalar metal yalıtımlı panellerden yapılır. Bu blog yazısında, soğuk oda panelleri nasıl temizleneceği ve yalıtılmış metal panelin yüzeyine zarar vermekten nasıl kaçınacağınız konusunda bilgi vereceğiz.
 
SOĞUTMA PANELLERİNİN KAPLAMASI
 
Bu yalıtımlı panellerin metal sacında şunlar olabilir:
 
1- Polyester kaplama;
2- PVDF kaplama;
3- Plastisol kaplama;
4- PET kaplama;
5- paslanmaz çelikten ( INOX ) yapılabilir.
 
Bu kaplamaların her biri farklı bir kimyasal bileşime ve önerilen farklı kullanıma sahiptir. En standart olanı Polyester kaplamadır.
 
Soğuk bir odanın bakımını yaparken, yalıtılmış sandviç panelin yüzeyini zarar vermeden temizlemek ve dezenfekte etmek önemlidir.
 
Ne yazık ki, çoğu durumda, görevli personel uygun şekilde bilgilendirilmez, bu nedenle kaplamaya zarar verebilir ve bu da yalıtımlı panelin oksidasyonuna neden olabilir.
 
Bu nedenle, bu makalede bir hata yapmanıza ve yalıtımlı sandviç panele ve nihayetinde soğuk odanıza zarar vermenizi önleyebilecek küçük bir kılavuz yazmaya karar verdim.
 
METAL YALITIMLI PANELİN YÜZEYİNİ TEMİZLEYİRKEN TAKİP ETMEK İÇİN İLK 11 İPUCU:
 
1- Yüzeyleri daima yukarıdan aşağıya doğru temizleyin.
2- Yüzeyi temiz suyla iyice durulayın;
3- Sıcak suya doğru miktarda temizleyici ekleyin, önerilen miktarı aşmayın ve seyreltmeyin;
4- Temizleyicinin pH'ı 4 ile 9 arasında olmalıdır;
5- Yüksek basınçlı temizleme, metal yalıtımlı panelin yüzeyine çok yakın veya dik olarak yapılmamalıdır. Elektrikli yıkayıcı kullanırken, aşağıdaki yönergelere uyun: 5.1. Panel yüzeyinden 30 cm uzakta maksimum 50 bar; 5.2. Genellikle maksimum 30 ila 50 ° C arasındaki uygulama sıcaklıklarına uyun; 5.3. Derzlerde, derzlere su girmesini önlemek için yüksek basınçlı temizleyici aşağıya doğru yönlendirilmelidir.
6- Yıkama solüsyonunu 5 dakikadan fazla metal sandviç panel yüzeyi ile temas halinde bırakmayın;
7- Aşındırıcı olmayan bir temizleyici kullanarak kalan kir kalıntılarını giderin; Temiz su ile durulayın.
8- Klor içeren temizlik ürünlerini veya ilgili ürünleri kullanmayın; Asla farklı temizlik ürünlerini karıştırmayın;
9 - Temizleyicinin tavsiye edilenden daha yüksek bir konsantrasyonunu kullanırsanız, bu metal yalıtımlı panelin yüzeyinde hasara neden olabilir, bu da oksidasyona ve soğuk odanıza zarar verebilir; 
10 - Aşırı temizlik finisaja zarar verebilir.
11 - Buharlı temizleyici kullanılması yüksek sıcaklıktan dolayı kaplamaya zarar verebilir.
 
Unutmayın, su kıt bir kaynaktır, bu yüzden akıllıca kullanın ve boşa harcamayın!
 
BİZE ULAŞIN
 
Soğuk odanızın temizliği ve soğuk oda panellerinin nasıl temizleneceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için +90 216 311 36 57 den iletişime geçebilirsiniz . Ayrıca edebilirsiniz  bize ulaşın aracılığıyla info@keskinso.com veya aşağıdaki iletişim formunu doldurarak. Bize ulaştıktan sonra size ücretsiz bir teklif verebiliriz ve ayrıca ürünlerimizi ve hizmetlerimizi daha fazla tartışabiliriz.

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı