Pir and Pur Poliüretan Sandviç Panel Özellikleri

Bu yazıda, PIR köpük yalıtımlı metal soğuk oda panelleri hakkında bazı yararlı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum. İlk olarak, PIR köpüğünün ne olduğunu özetleyeceğiz. İkincisi, PIR ve PUR Polüretan arasındaki farkın ne olduğunu açıklayacağız. Son olarak, projenizin ihtiyaçlarına en uygun PIR köpük yalıtımlı soğuk oda panelleri seçebileceksiniz.
 
PIR NEDİR? PIR ve PUR Poluretan ARASINDAKİ FARK NEDİR?
 
PIR, Poliizosiyanüratın kısaltmasıdır. PIR köpükleri, izosiyanürat halkaların varlığı nedeniyle PUR (Poliüretan) olanlardan daha iyi yangın özellikleri sergiler. Kimyasal bileşim benzerdir, Poliol ve İzosiyanat; değişen bu bileşenlerin oranıdır (izosiyanat indeksi olarak ifade edilir).
 
Yukarıdaki açıklama değersiz gibi görünse de, gerçekten bunu anlamak çok önemlidir.
 
Farklı PIR KÖPÜK ÇEŞİTLERİ VAR
 
Bilmenizi istediğim kritik bilgiler PIR köpüklerinin farklı ve farklı özelliklere sahip olduğudur. Bu bilgiler sizin için neden ilgili?
 
PIR köpükleri çoktur ve yangın davranışı açısından farklılık gösterir. İzosiyanat fazlalığı ne kadar yüksek olursa, izosiyanürat halkalarının üretan bağlarına nispi konsantrasyonu o kadar yüksek olur, yangın performansı o kadar iyi olur.
 
PIR ENDEKSİNİN ÖNEMİ
 
Bu nedenle, PIR köpüğü hakkında konuştuğumuzda, tedarikçilerimizden Polyol ve İzosiyanat oranı olarak da adlandırılan PIR endeksini açıklamalarını istemeliyiz
 
Bu neden önemli?
 
PIR köpükleri genel olarak PUR köpüklerinden daha iyi bir yangın davranışına sahip olsa da, bazı PIR köpükleri diğerlerinden daha iyi yangın derecelerine sahiptir. PIR köpükleri arasında bazıları diğerlerinden daha iyi yangın testi sonuçlarına ulaşır: bunlar daha yüksek indekse sahip olanlardır.
 
SONUÇ
 
Yalıtılmış metal soğuk oda panel kullanıcılarının çoğu PIR köpük seçeneğini duymuştur. Bu makaleyi okuduktan sonra, birden fazla PIR köpüğü olduğunu biliyorsunuz. Her şeyden önce, güvenlik nedenleriyle, projeniz için yalıtımlı panellerin PIR indeksini sormanın gerekli olduğunu biliyorsunuz.

WhatsApp chat
WhatsApp chat WhatsApp Danışma Hattı